Prajitura "Tavalita"

de Roxana in Prajituri, 26 Mai 2010 | 14330 vizualizari

 

ce poate fi mai rapid, mai bun si mai usor de facut

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • Glazura:
  • un pahar zahar
  • 3-4 linguri cacao
  • o vanilie
  • 100 ml apa
  • 200 gr unt
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Tavalita":

Pt blat: se bat albusele bine cu zaharul, se adauga galbenusele si faina. Se coace la 180 grade, cam 20 min(depinde de cuptor). Il lasam sa se raceasca si apoi il taiem cubulete, de orice dimensiune dorim.

Pt glazura: Punem zaharul, cacao, vanilia si apa la fiert. Lasam sa dea 2-3 clocote si apoi adaugam untul si mai fierbem putin.

Dam cubuletele de blat prin glazura calda(repede ca se ingroasa) apoi prin nuca de cocos. Punem in tava si lasam sa se usuce glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Tavalita"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Amandina